Wie is Agaath Brink?

Adres: is gewijzigd !

Lutkenieuwstraat 29E
9712 AW Groningen

Koningslaan 97
3583 GR Utrecht

Mobiel. 06-51919331
a.brink@coachinggroepgroningen.nl
LinkedIn

 Als je enige gereedschap een hamer is, ziet elk probleem eruit als een spijker. ”

— Abraham Maslow

Mijn manier van werken

Samen kijken we naar de werkinhoud, de werkomgeving en de manier van werken. Maar ook het privé leven komt aan bod. Dit vraagt om reflectie op wat je de organisatie wilt bieden, hoe je jezelf kunt blijven en hoe je stand kunt houden in een veeleisende en vaak competitieve omgeving gecombineerd met het leven thuis. Welke kwaliteiten heb je? Hoe positioneer je jezelf? Welke loopbaanstappen kan en wil je maken? Hoe hou je de balans tussen werk en privé gezond? Hoe om te gaan met macht? Wat zijn je drijfveren in het leven en haal je uit het leven wat je wilt?

Ik bied coaching met de diepgang die gewenst is. Resultaatgericht, professioneel, praktisch, soms confronterend en altijd met respect en met een lach. Mijn achtergrond als arbeids- en organisatiepsycholoog en gezondheidszorgpsycholoog en ruim 30 jaar werkervaring in het bedrijfsleven, de consultancy en als coach bieden mij hierbij een veelzijdig instrumentarium uit o.a. de cognitieve gedragstherapie en EMDR. En natuurlijk (diagnostische) kennis en ervaring.

Na ons traject heb je nieuwe manieren ontdekt om met bestaande situaties om te gaan. Je hebt nieuwe vaardigheden geleerd en anders leren denken. Ook heeft er reflectie plaatsgevonden op je persoonlijkheid, werkomgeving, werk en leven en heb je alternatieven overwogen, zodat je nieuwe perspectieven ziet om gezond en energiek verder te gaan.

Opleidingsachtergrond / werkervaring

 • Arbeids- en Organisatiepsychologie (UvA) en Gezondheidszorgpsychologie (RuG)
 • psycholoog NIP en BIG geregistreerd als Gz-psycholoog
 • stewardess bij Transavia en KLM tijdens studie
 • HRM in verschillende functies bij Shell Internationale Petroleum Maatschappij
 • consultant bij Psychotechniek-SHL en Berenschot in Utrecht
 • gezondheidszorgpsycholoog bij GGZ/Lentis Groningen
 • opleiding Train de trainer, KSG Berenschot
 • ITIP  Opleiding, instrument voor hulp
 • EMDR practitioner, lid Vereniging EMDR Nederland (VEN)
 • Oplossingsgericht Coachen, RINO, Amsterdam
 • CSR-opleiding stresspreventie en -interventie
 • ITIP Opleiding energetisch werken
 • Hellinger Instituut; Systeemdynamiek in organisaties
 • ITIP Levensfasen van de mens
 • De Baak: online coaching
 • Medeoprichter van Coaching Groep Groningen

Coaching in elke fase van loopbaan en leven

Persoonlijke ontwikkeling is een levenslang proces. Bij aanvang in een nieuwe functie moet je je draai nog vinden. Je leert de organisatie in alle aspecten doorgronden en gaat ontdekken ‘hoe de hazen lopen’ en wat er van je verwacht wordt. Je ontdekt je eigen mogelijkheden en uitdagingen.

Later, als de verantwoordelijkheden zowel op het werk als privé toenemen, zijn er andere keuzes te maken. Hoe blijf je gezond, energiek en met voldoening je competenties inzetten en ontwikkelen? Hoe realiseer je je ambities?

Ook het afbouwen van de loopbaan richting pensioen of emeritaat is een bijzondere fase in het werkzame leven. Reflectie op de behaalde (en niet-behaalde) resultaten en posities, het afbouwen, loslaten en overdragen van kennis en ervaring aan de nieuwe generatie is een mooi proces. Nadenken over alle aspecten van het ouder worden en ‘het leven na het werk’ kan heel verrijkend zijn.

Mensen vragen mij vaak op meerdere momenten in hun loopbaan en leven als coach. Omdat een ‘klankbord van buitenaf’ op dat moment noodzakelijk kan zijn en/of als ‘een cadeautje voor henzelf’ om even vrij te reflecteren en nieuwe energie op te doen.

Executive coaching

Medisch specialisten, wetenschappers, leidinggevenden, zelfstandig ondernemers en ook anderen kunnen vaak niet vrijuit van gedachten wisselen over de vraagstukken die zij tegenkomen in hun werk. Ik ben voor hen soms jarenlang een sparringpartner die zij met regelmaat consulteren.

Team analyse en team begeleiding

Teams, vakgroepen en afdelingen vragen mij om team-issues te analyseren. Bijvoorbeeld op het gebied van samenwerking en/of sociale veiligheid. Aan de hand van (individuele) vertrouwelijke gesprekken fungeer ik dan als klankbord en geef ik een onafhankelijk advies.