Wie is Dicky Tamminga ?

tel. 06-81521258
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
d.tamminga@coachinggroepgroningen.nl
LinkedIn

Be not afraid of going slowly;
be only afraid of standing still

— Chinese proverb

In gesprek zijn…

Het geeft mij veel voldoening om een eindje op te lopen met mensen. Meestal figuurlijk, maar soms ook letterlijk. De focus in de gesprekken ligt op leiding geven en nemen. Leidinggeven doen mensen de hele dag door: aan zichzelf en ook aan anderen. Vaak gaat dat goed, maar het stokt ook weleens. Zeker als er veel gevraagd wordt, wanneer het leidinggeven nieuw is, of plaatsvindt in een andere context dan voorheen. Wanneer u bereid bent naar uw situatie te kijken loop ik met u mee. Om uw drijfveren te horen, uw kaart uit te vouwen en om u nieuwe ervaringen op te laten doen. Zodat u opnieuw en effectief de leiding kunt nemen.
Soms is het nodig om daarvoor explicieter naar uw ontwikkeling, uw geboortegrond en ingesleten patronen te kijken. Door dat samen te onderzoeken komen er inzichten om een ander pad uit te stippelen. Een complex vraagstuk aan te pakken, de politieke arena te betreden, uw dromen en ambities te verhelderen, of een volgende stap in uw loopbaan te zetten.
Mijn ervaring als leidinggevende en adviseur kleurt mijn rol als gesprekspartner. Ik weet wat het is om eindverantwoordelijk te zijn voor een afdeling en dat zo’n rol sturingsmogelijkheid geeft. Maar ik ken ook de situatie waarbij sturing vanuit een adviespositie en vanuit persoonlijke invloed wordt gegeven. Het is mijn streven dat u door onze gesprekken handreikingen en inzichten verwerft om zowel het onveranderlijke te accepteren als gericht nieuwe stappen te maken.

Werkplezier

Belangrijkste opbrengst waaraan we werken is dat u met meer rust, resultaat, plezier en tevredenheid uw werk inricht. Dat betekent tijdens onze gesprekken reflecteren op uw voorbeelden of vragen en tussendoor werken aan kleine of grotere opdrachten. Ook kan het effectief zijn om op te schrijven wat u naar aanleiding van de coaching zoal bezighoudt. Iedereen leert anders dus de aanpak spreken we per persoon en per keer af.
Naast coaching ben ik ook beschikbaar voor teambegeleiding of advies. De werkwijze is nagenoeg gelijk als bij de coaching; na kennismaking en verheldering van de vragen maak ik een passend aanbod. Elders op deze website meer informatie over mogelijke producten.
Roept bovenstaande nog vragen op dan volstaat een mailtje naar
d.tamminga@coachinggroepgroningen.nl en neem ik contact met u op.

Wie ben ik?

  • Ervaren coach, adviseur, leidinggevende, HR-professional en programmaleider.
  • Na een academische opleiding in de sociale wetenschappen  werkervaring opgedaan binnen het hoger onderwijs.
  • Via professionele netwerken regelmatig te gast binnen andere organisaties zoals kleine startups, een ziekenhuis, een gemeente en professionele dienstverleners.
  • Geschoold als trainer, systemisch adviseur en coach. MBTI gecertificeerd.
  • Bedreven in het ontwerpen van leertrajecten voor leidinggevenden en bestuurders, ook internationaal.
  • Combineert de adviespraktijk met een baan bij de Rijksuniversiteit Groningen als programmaleider voor leiderschapsontwikkeling van bestuurders en ervaren wetenschappers.
  • Veel ervaring op het gebied van persoonlijke effectiviteit,  organisatieontwikkeling, als adviseur bij heikele kwesties en als begeleider van werkconferenties.
  • Woont in de stad Groningen samen met haar man, heeft 2 volwassen kinderen en misschien wel het allermeest geleerd van de spiegel die zij haar voorhouden.
  • Is naast haar werk bestuurslid en begeleider bij  ’Achter de Regenboog’, een stichting die zich bezighoudt met lotgenotencontact voor kinderen die een van hun ouders of familieleden verloren hebben door de dood.