Wie is Evelien Engwirda?

Adres

Westerdoksdijk 647
1013 BX Amsterdam

Inmiddels heb ik afscheid genomen van de dagelijkse werkzaamheden

voor de Coaching Groep maar blijf ik aan de zijlijn betrokken.

Ik neem geen nieuwe coachingstrajecten meer aan.

e.engwirda@coachinggroepgroningen.nl
LinkedIn

Het is nooit te laat om te worden wat je had kunnen zijn

— Georg Eliot

coaching praktisch, persoonlijk en deskundig.

Coaching is reflecteren over jezelf en je werk. Uw situatie en uw functioneren in kaart brengen. Op zoek naar wat beter kan. Uw sterke punten herkennen en uw valkuilen. Teleurstellingen achter u laten, verwachtingen bijstellen, soms relativerend met een lach. Reflecteren helpt u patronen van belasting en spanning te herkennen. U gaat meer luisteren naar uzelf en weer regie nemen. Experimenteren met nieuw gedrag. In werk en privé praktisch op zoek naar wat energie oplevert in plaats van wat energie vreet.

ik ben betrokken, op zoek naar uw sterke kanten. Daarbij benut ik mijn expertise als klinisch psycholoog/psychotherapeut. Zo werken we met cognitieve therapie aan verandering van strategieën die niet effectief zijn. Soms helpt mindfulness om meer afstand te nemen en ontspanning te ervaren. Bij mensen met verminderd zelfvertrouwen of belemmerende of traumatische ervaringen is EMDR vaak behulpzaam. Naast de coachingsgesprekken werk ik met tussentijds email-contact en huiswerkopdrachten. Ik stuur u artikelen van (ervarings)deskundigen, die u herkenning en inzicht bieden.

Daarnaast is er plaats voor verdieping: hoe staat u in uw werk en in uw leven? Waar komt u vandaan en wat heeft u gevormd?
Wat zijn uw leefregels en uw impliciete en expliciete eisen en verwachtingen? Hoe gaat u om met collega’s en met de mensen, van wie u leiding krijgt of aan wie u leiding geeft? Coaching biedt u de kans om even niet door te hollen, maar stil te staan en nieuwe wegen te onderzoeken. Hoe is de balans privé versus werk? Wilt u wel door met deze baan, moet u misschien de bakens verzetten?
Staat u open voor keuzes, of gaat u keuzes uit de weg?

Kort en krachtig

Ik stel veel vragen en help u om vragen aan uzelf te stellen. Welke stappen zijn nodig om dichter bij je doelen te komen. Zo bereiken we veel in korte trajecten. Het kan mensen verbazen dat na 5-10 gesprekken de zaken er echt anders voor staan. Dat ze een andere visie hebben op zichzelf en hun werk. Dat ze met meer inzicht en energie weer hun veerkracht hebben teruggevonden.

Opleiding/werkervaring

 • Gezondheidszorg psycholoog, BIG geregistreerd
 • Klinisch psycholoog/psychotherapeut np
 • Cognitief gedragstherapeut
 • Psycho-analytisch psychotherapeut
 • CSR opleiding stresspreventie en -interventie
 • EMDR practitioner
 • Psychotherapeut bij Instituut Psychotrauma (IVP)
 • Psychotherapeut bij PSYQ Psychotrauma
 • Arbeids-gerelateerd therapeut bij PSYQ BUSINESS/Centrum Arbeid & Psyche
 • CGG is geregistreerd als Achmea- Livvit coachgroep
 • De coaching kan ook in het Engels
 • Mede-oprichter van CGG (2008)